De Verkenners

Groep
 Vrijdagavond, 19:00 - 21:00 uur
Uniform
 Beige Scoutfit blouse met geruite das (type: MacLeod)

Groepdraaien

De Verkenners van Scouting Asten zijn een groep jongens tussen de 10 en 14 jaar oud. Deze groep is een hechte en gezellige groep waar stoeien met elkaar niet uitgesloten wordt. De Verkenners leggen hun focus op het ontdekken van mogelijkheden. Verwacht wordt dat ze een beperkte mate van zelfstandigheid gaan ontwikkelen. Denk hierbij aan zelf een activiteit bedenken en de leiding assisteren met de uitwerking. En na de activiteit zorgen dat gebruikte spullen netjes en schoon achtergelaten en opgeruimd worden. Bij deze zelfstandigheid en het Verkenner zijn hoort natuurlijk ook gebruik maken van de bossen. Door de mooie ligging van onze blokhut is het voor de Verkenners vanzelfsprekend dat de omringende bossen worden gebruikt. Voor spellen, avonturen en spannende verhalen.

Insigneprogramma

Naast het ontwikkelen van zelfstandigheid krijgen de Verkenners de mogelijkheid om in het begin van het scoutingseizoen een keuze door te geven voor een insigne: Koken, Stoken, Knopen en Spelleiders. Deze 4 insignes hebben elk hun eigen voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat het gehaald kan worden. Tijdens het seizoen wordt er gestructureerd geoefend. Alle hoofd- en nevenactiviteiten van het desbetreffende insigne worden doorlopen waarna de grote proef volgt. Deze proef wordt uitgevoerd tijdens zomerkamp. Na het juist uitvoeren van deze proef krijgt de Verkenner zijn insigne uitgereikt.

Weekend

Ter voorbereiding op langere weekenden wordt in oktober/november een klein weekend georganiseerd voor de Verkenners. Hierin leren ze elkaar niet alleen van de vrijdagavond kennen maar ook hoe ze ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds zijn. Tijdens dit weekend worden leuke activiteiten geregeld zoals: zaalvoetbal, bowlen, kinder-paintball en krijgen ze de mogelijkheid om lekker zichzelf te zijn. Ze mogen tevens snoep en drinken naar keuze meenemen, dit is altijd het hoogtepunt volgens de Verkenners. Lekker genieten van wat thuis alleen in mindere mate mag.

Hemelvaarthike

Naast het kleine weekend gaan de Verkenners elk jaar een lang weekend hiken en wel tijdens Hemelvaart. Dit weekend begint donderdagochtend en eindigt zondag na de lunch. Maar wat is een Hike? Een hike houdt in dat de Verkenners een mooie wandeling gaan maken van locatie naar locatie, vaak doen ze dit niet in Nederland maar iets verder van huis. Denk hierbij aan Duitsland, Luxemburg of onze zuiderburen. Dit blijft niet alleen bij een wandeling natuurlijk want op de (vooraf geselecteerde) locaties gaan de Verkenners een activiteit doen of eindigen ze daar om te overnachten. Deze overnachting zal plaatsvinden op een camping, bij mensen in de achtertuin of zelfs in de ongerepte natuur.

Zomerkamp

Eén van de leukste weken van het jaar is het zomerkamp. De Verkenners gaan samen met de andere speltakken van Scouting Asten op kamp in de eerste week van de basisschoolvakantie. Elke speltak krijgt zijn eigen plaats op het vooraf geregelde terrein. De Verkenners krijgen altijd een speciale plek met een beetje afstand van de andere groepen. Hierdoor is er meer bewegingsvrijheid en hebben de Verkenners de mogelijkheid om hun eigen tenten en zelf gepionierde keuken op te zetten. Tijdens deze week koken de Verkenners voor zichzelf. Hierbij hoort ook het afwassen van het gebruikte servies en kookgerei. De Gidsen (meisjes van dezelfde leeftijd) zijn deze week op hetzelfde terrein, daarmee worden soms avondactiviteiten geregeld.

Kom een keer meedoen!

Zin op een keer te komen kijken en meedoen? Vul dan onderstaand formulier in.