Stichtingsbestuur en Groepsbestuur

Daar waar het Stichtingsbestuur verantwoordelijk is voor alle zaken die betrekking hebben op ons gebouw ‘de Polderhonk’, de verhuur en alle materialen, heeft het Groepsbestuur de verantwoordelijkheid over het dagelijkse reilen en zeilen bij de speltakken van Scouting Asten. 2 Besturen maar 1 team dat handelt vanuit de gezamenlijke waarden van betrokkenheid, integriteit en inclusiviteit.

Het Groepsbestuur – De dagelijkse operatie

De taken van het groepsbestuur kunnen grofweg worden onderverdeeld in de volgende 6 taken: 

 • Groepsbeleid voorbereiden en uitvoeren
 • Interne en externe communicatie
 • Financiële planning en controle
 • Groepsadministratie
 • Bewaken van de kwaliteit van het scoutingspel in de groep en onder de leiding
 • Promotie van Scouting binnen de gemeente Asten

Groepsraad

Het groepsbestuur komt met de leiders van de speltakken elke maand samen in de zogeheten ‘Groepsraad’ en hierin worden de volgende zaken besproken:

 • Het coördineren van de activiteiten van de speltakken en grotere, Scouting Asten brede, activiteiten zoals Potgrondactie, Kerstviering en zomerkamp.
 • Het bespreken van belemmeringen die de groepsleiders van de speltakken ervaren bij het groepdraaien met het doel om samen tot een gezamenlijke oplossing te komen.
 • Het goedkeuren van het beleid bij de speltakken, middels het vaststellen van een jaarplan en een jaarlijkse begroting.
 • Zaken rondom verhuur en materiaal die relevant zijn voor de (leiders van) speltakken wordt door het Stichtingsbestuur ingebracht.

Leden van het Groepsbestuur

Oke, interessant! En wie zijn deze mensen en waarom zitten zij in het Groepsbestuur van Scouting Asten?

Mark Peeters
Speltak begeleiding

Mark Peeters

Een klein jongetje die mede dankzij ervaringen van zijn ouders lid werd bij Scouting Asten. 

Inmiddels groter gegroeid en vol enthousiasme zegt dat hij zich inzet als leiding en speltak begeleiding. 

Dat ben ik, daar ben ik trots op en ik kan iedereen aanraden eens in contact te komen met zo’n mooie vereniging als deze.

Speltak begeleiding

Noëlle van Mullekom

Ledenadministratie

Laurien van Dijk

Penningmeester

Elisan van Dijk

Vanaf de kabouters ben ik lid bij Scouting Asten. Scouting draait voor mij om uitdaging en plezier.

Angelique Stam
Secretariaat

Angelique Stam

Ik ben niet opgegroeid in Asten en heb dus zelf geen historie bij Scouting Asten maar 1 van mijn kinderen is al jaren lid. 

Door hem maakte ik kennis met een actieve, gezellige groep leiding. Toen er een vacature kwam in het bestuur wilde ik graag iets terug doen voor deze enthousiaste mensen. 

Ik werd secretaris van het groepsbestuur en ondersteun de leiding en het groepsbestuur bij administratieve zaken.

Ragna van de Burght
Voorzitter

Voorzitter

Van jongs af aan zelf lid geweest van Scouting Asten. Dit was voor mij de plek waar ik me thuis voelde en kennis hebt gemaakt met mijn beste vrienden (tot op de dag van vandaag) en zelfs verliefd heb mogen worden op mijn huidige man. Ik gun alle kinderen in Asten een plek waar ze zich thuis voelen, vrij kunnen spelen, mee mogen doen en zich kunnen ontwikkelen.

Het Stichtingsbestuur – Gebouw, verhuur en materiaal

Het stichtingsbestuur heeft als doel de belangen van Scouting Asten te behartigen.  De taken van het Stichtingsbestuur kunnen grofweg worden onderverdeeld in de volgende taken: 

 • De financiën
 • Het verhuren en onderhouden van blokhut de Polderhonk
 • Het inrichten en onderhouden van terrein om de blokhut en de daarbij behorende materialen.

Leden van het Stichtingsbestuur

Hieronder een overzicht van wie deze mensen zijn en waarom zij in het Stichtingsbestuur van Scouting Asten zitten.

Bert Tindemans
Blokhut beheerder

Bert Tindemans

Hallo, ik ben degene die het beheer van de blokhut en alles wat daar rond om heen komt kijken, organiseert. Onderhoud blokhut, aanschaf materialen en het verhuur van de blokhut aan onder andere, andere scoutinggroepen. 

Dit doe ik sinds januari 2021 met de hulp van enkele enthousiastelingen binnen onze vereniging. Alvorens ik beheerder werd heb ik zelf bij de Welpen, de Verkenners en de Rowans gezeten. Daarna ben ik leiding geweest van de Verkenners en Rowans en heb ik enkele jaren in het groepsbestuur gezeten.

Ik vind het mooi om te zien dat de jeugd nu nog altijd met veel plezier naar de Scouting komt en er mooie, leuke en actieve programma’s voor hen zijn, die door de leiding van nu in elkaar gezet worden. Dat er samen gewerkt wordt en héél veel plezier gemaakt wordt.

Peningmeester

Wendy van Zeeland

Sandra Meeuws
Secretariaat

Sandra Meeuws

Hoi, ik ben Sandra Meeuws en woon met Bart en onze 3 kinderen in Asten. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs. In het verleden ben ik leiding geweest van de Sherpa's en Bevers en momenteel vervul ik de rol van secretaris in het stichtingsbestuur. 

Ik hoop dat onze kinderen in de toekomst ook lid gaan worden van scouting Asten, heerlijk samen spelen, ontdekken en genieten van de natuur!

Wilke Crommentuijn
Voorzitter

Wilke Crommentuijn

Al sinds mijn 4e ben ik betrokken bij Scouting; als jeugdlid, later als leiding en de laatste jaren als voorzitter van het bestuur. Scouting is voor mij een gezellige, ongedwongen vereniging waar iedereen hetzelfde doel heeft; samen plezier maken door allerlei leuke activiteiten met elkaar te organiseren en te ondernemen. 

Bij Scouting heb ik mijn vriendengroep en mijn man leren kennen en ook onze 2 dochters zijn al van jongs af aan lid.

WBTR - Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Oh ja misschien een beetje saai, maar wel belangrijk. Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen ingegaan. Verenigingen en stichtingen, en dus ook Scouting Asten, moesten een aantal bestuurszaken regelen en deze voor deze tijd vastleggen. Wanneer dit niet geregeld was, kan dit gevolgen hebben voor aansprakelijkheid. 

Scouting Asten heeft in samenwerking met Scouting Nederland alle punten van deze wet doorgenomen en een standpunt ingenomen op belangrijke zaken als aansprakelijkheid en wat goed bestuur betekent bij Scouting Asten.

Deze standpunten liggen vast in ons WBTR-afsprakenoverzicht en daar waar nodig zullen in de komende jaren onze statuten worden aangepast. Door het vaststellen en vastleggen van deze afspraken voor onze twee besturen kunnen wij als 1 team opereren waarbij gehandeld wordt vanuit betrokkenheid, integriteit en inclusiviteit.

Vragen?

Heb je een vraag voor het bestuur of wil je met ze in contact komen, dat kan, graag! Laat ons weten hoe we kunnen helpen!

Dit formulier wordt beveiligd door ReCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Winkelwagen

Bestelling plaatsen

Prijzen zijn inclusief BTW

Aanmelden