Bestuur

Scouting Asten is georganiseerd in een 2-tal besturen, elk met een duidelijke verantwoordelijkheid; een Stichtingsbestuur en een Groepsbestuur.

Stichtingsbestuur en Groepsbestuur

Daar waar het Stichtingsbestuur verantwoordelijk is voor alle zaken die betrekking hebben op ons gebouw ‘de Polderhonk’, de verhuur en alle materialen, heeft het Groepsbestuur de verantwoordelijkheid over het dagelijkse reilen en zeilen bij de speltakken van Scouting Asten.

Het Groepsbestuur – De dagelijkse operatie

De taken van het groepsbestuur kunnen grofweg worden onderverdeeld in de volgende 6 taken:

Groepsraad

Het groepsbestuur komt met de leiders van de speltakken elke maand samen in de zogeheten ‘Groepsraad’ en hierin worden de volgende zaken besproken:

Leden van het Groepsbestuur

Ok, interessant! En wie zijn deze mensen en waarom zitten zij in het Groepsbestuur van Scouting Asten?

Speltakbegeleiding

Mark Peeters

Een klein jongetje die mede dankzij ervaringen van zijn ouders lid werd bij Scouting Asten. Inmiddels groter gegroeid en vol enthousiasme zegt dat hij zich inzet als leiding en speltakbegeleiding. Dat ben ik, daar ben ik trots op en ik kan iedereen aanraden eens in contact te komen met zo’n mooie vereniging als deze.

Elisan van Dijk

Vanaf de kabouters ben ik lid bij Scouting Asten. Scouting draait voor mij om uitdaging en plezier.

Angelique Stam

Ik ben niet opgegroeid in Asten en heb dus zelf geen historie bij Scouting Asten maar 1 van mijn kinderen is al jaren lid. Door hem maakte ik kennis met een actieve, gezellige groep leiding. Toen er een vacature kwam in het bestuur wilde ik graag iets terug doen voor deze enthousiaste mensen. Ik werd secretaris van het groepsbestuur en ondersteun de leiding en het groepsbestuur bij administratieve zaken.

Ragna van de Burgt

Van jongs af aan zelf lid geweest van Scouting Asten. Dit was voor mij de plek waar ik me thuis voelde en kennis hebt gemaakt met mijn beste vrienden (tot op de dag van vandaag) en zelfs verliefd heb mogen worden op mijn huidige man. Ik gun alle kinderen in Asten een plek waar ze zich thuis voelen, vrij kunnen spelen, mee mogen doen en zich kunnen ontwikkelen.

Het Stichtingsbestuur – Gebouw, verhuur en materiaal

Het stichtingsbestuur heeft als doel de belangen van Scouting Asten te behartigen.

Leden van het Stichtingsbestuur

Hieronder een overzicht van wie deze mensen zijn en waarom zij in het Stichtingsbestuur van Scouting Asten zitten

Blokhut beheerder

Bert Tindemans

Hallo, ik ben degene die het beheer van de blokhut en alles wat daar rond om heen komt kijken, organiseert. Onderhoud blokhut, aanschaf materialen en het verhuur van de blokhut aan onder andere, andere scoutinggroepen. Dit doe ik sinds januari 2021 met de hulp van enkele enthousiastelingen binnen onze vereniging. Alvorens ik beheerder werd heb ik zelf bij de Welpen, de Verkenners en de Rowans gezeten. Daarna ben ik leiding geweest van de Verkenners en Rowans en heb ik enkele jaren in het groepsbestuur gezeten.

Sandra Meeuws

Hoi, ik ben Sandra Meeuws en woon met Bart en onze 3 kinderen in Asten. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs. In het verleden ben ik leiding geweest van de Sherpa's en Bevers en momenteel vervul ik de rol van secretaris in het stichtingsbestuur. Ik hoop dat onze kinderen in de toekomst ook lid gaan worden van scouting Asten, heerlijk samen spelen, ontdekken en genieten van de natuur!

Wilke Crommentuijn

Al sinds mijn 4e ben ik betrokken bij Scouting; als jeugdlid, later als leiding en de laatste jaren als voorzitter van het bestuur. Scouting is voor mij een gezellige, ongedwongen vereniging waar iedereen hetzelfde doel heeft; samen plezier maken door allerlei leuke activiteiten met elkaar te organiseren en te ondernemen. Bij Scouting heb ik mijn vriendengroep en mijn man leren kennen en ook onze 2 dochters zijn al van jongs af aan lid.

WBTR - Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

Oh ja misschien een beetje saai, maar wel belangrijk.

Vragen?

Heb je een vraag voor het bestuur of wil je met ze in contact komen, dat kan, graag!