Sherpa's

Leeftijd
Meisjes 14 tot 18 jaar
Groep
Maandag 19:00 – 21:00 uur
Uniform
Donkerrode Scoutfit blouse met geruite das (type MacLeod)

De activiteiten

De Sherpa's draaien iedere maandag groep van 19:00 tot 21:00 uur. Meestal beginnen we rustig met een kop thee of koffie voordat we aan de slag gaan met de activiteit van de avond. 

De Sherpa’s hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig De sherpa’s bepalen dus ook hoe de groep er uit ziet. Ze krijgen de ruimte om zelf een activiteit te organiseren. Van pannenkoeken bakken tot een speurtocht: ze hebben alle vrijheid om een verrassende activiteit te bedenken en klaar te zetten.

Op regenachtige dagen blijven we meestal binnen en vermaken we ons met een activiteit in de blokhut, zoals wie ben ik of een potje trefbal. Als het goed weer is zijn we vaak bij het kampvuur te vinden of gaan we een potje voetballen. We gaan ook regelmatig lekker het bos in of we zijn in het dorp te vinden voor een speurtocht of een lekker ijsje!

Weekenden en zomerkamp

Op weekenden weg en tijdens het zomerkamp (de eerste week van de basisschoolvakantie) krijgen de sherpa’s een hoop vrijheid. Zo gaan ze zelf op een hike (backpacken) en hebben ze alle ruimte om naast de activiteiten gewoon even te ontspannen en gezellig een praatje of spelletje te doen. 

Je gaat op deze dagen dan ook niet ontkomen aan een filmavond en een uurtje (of 3) karaoke. Daarnaast hebben we ook een aantal activiteiten met de Rowans, dat zijn jongens van dezelfde leeftijdsgroep.

Jouw (bege)leiding

De sherpabegeleiding is er om activiteiten te organiseren, maar ook om jou te helpen als dat nodig is. We doen zelf mee met de meeste activiteiten en zingen extra vals mee tijdens een karaoke avond. Je kunt altijd bij ons terecht als er iets is!

Kom een keer kijken!

Je bent van harte welkom om een keer mee te kijken bij de Sherpa's. Sluit een keer aan op maandagavond om uit te vinden of de Sherpa groep past bij jou! Onze kleine groep van 5-10 personen biedt alle ruimte om je snel welkom te voelen. Je mag ook samen met een vriendin komen kijken, dat maakt het extra gezellig!

Dit formulier wordt beveiligd door ReCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Winkelwagen

Bestelling plaatsen

Prijzen zijn inclusief BTW

Aanmelden