Scouting? Da’s toch iets met natuur en spelen in de bossen of zoiets?

Inderdaad: "of zoiets". Wekelijks wordt door een groep enthousiaste jongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar, bij ons bekend als ‘de leiding’ leuke programma’s neergezet voor de verschillende speltakken waarbij kinderen plezier maken met elkaar en vaak ook iets leren. 

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. 

Als je lid wordt van Scouting Asten, ga je naar wekelijkse opkomsten, ga je mee op zomerkamp en neem je deel aan allerlei evenementen. Onze leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Activiteiten in de natuur

Scoutingactiviteiten zijn veel buiten in de natuur. En ja, bij Scouting Asten betekent dit dat we graag gebruik maken van onze mooie Astense Polderse Bossen om de gaafste programma’s te maken. De kinderen maken van alles mee bij Scouting Asten en leren samenwerken om dingen te bereiken. 

Dat we bij Scouting Asten ontzettend veel verschillende activiteiten doen maakt het natuurlijk ook erg leuk. Naast de normale opkomsten organiseren de speltakken ook weekendjes en groepsactiviteiten. 

Maar het hoogtepunt van het jaar… Dat is toch echt het zomerkamp! Dan gaan onze speltakken, de eerste week van de schoolvakantie, een hele week op kamp. Lekker in de natuur, kamperend in een tent of in een blokhut. 

Naast de vele activiteiten zoals verschillende spellen op het terrein, zwemmen, activiteiten in het dorp, hiken, vuur stoken en nog veel meer, is dit dé week waar de verhalen ontstaan. De verhalen die de leden van Scouting Asten verbinden en waar mooie vriendschappen geboren worden.

Doelstelling & missie

Scouting Asten maakt onderdeel uit van Scouting Nederland. Een landelijke organisatie met meer dan 1.000 Scoutinggroepen in heel Nederland, waar wij er dus één van zijn. Onze gezamenlijke doelstelling en missie zorgen voor inspiratie en verbinding. 

Doelstelling 

De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het spel van Scouting in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. 

Missie

Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

Kom proefdraaien!

Iedereen is van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Stuur ons een berichtje, dan zorgen wij dat je bij de juiste speltak terecht komt!

Dit formulier wordt beveiligd door ReCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Winkelwagen

Bestelling plaatsen

Prijzen zijn inclusief BTW

Aanmelden